Bokrecension – Av Cecilia Rönn – Kan jag så kan du

Valda delar ur Cecilia Rönns bokrecension

bok för nya chefer och ledareHan pratar i boken ”kan jag så kan du” om det självspeglande ledarskapet. Om de 4 själven, självinsikt, självkänsla, självacceptans och självdisciplin. Enligt min åsikt så är det väldigt sunda och ”självklara” saker han tar upp. Han gör många liknelser med sig själv i boken och hur han har jobbat. Jag gillade några saker speciellt, dels hur han ser på supportavdelningar och han syn på kundfokus. Både interna och externa kunder. Jag hade jublat av att jobba på ett företag som har en IT-avdelning som Freddie driver! Dels hur han faktiskt fokuserar på mänskliga behov, att möta andra där de behöver bli mötta för att tillsammans utvecklas samtidigt som organisationen utvecklas. Det sista som jag gillar speciellt mycket är när Freddie berättar om ett svårt uppdrag han hade på en avdelning som svajade i en orolig omvärld. Under den perioden var han föräldraledig 2 dagar i veckan och lyckades vända situationen!

Men avslutningsvis så var boken ”Kan jag så kan du” en trevlig bok som jag absolut tycker är värd att läsa om du är relativt ny i din chefsroll eller inte riktigt vet hur du skall bygga ditt ledarskap utifrån att vara 100 procent dig själv och inte luras in i att försöka vara något som du tror att ”man skall vara”.