Chef för generation Y?

(Kan också fås utifrån generation X & Z)

Med en allt större andel 90-talister på arbetsmarknaden har vi som arbetsgivare nu fått nog av “invasionen” av den nya generationens unga arbetstagare. 90-talisterna, generation Y, eller vad man nu väljer att kalla dem

Födda ur 60-talisterna (babyboomers) är generation Y den största generationen i mannaminne. Hur ser 90-talisterna på livet, arbetet och fritiden? Vad karakteriserar deras sätt att arbete och hur värderar de saker? Hur ska vi möta och leda denna teknikorienterade generation?

Boka vår föreläsning och få alla svaren.

Föreläsning i att leda 90 talisterna och generation Y
Föreläsning i att leda 90 talisterna

Termen generation Y kommer från engelskan och ordet “WHY”. 90-talisterna är uppfostrade till att ifrågasätta, det har från barnsben lärt sig att fråga och var självständiga. Why, why and why…

Många menar att det är en lat, naiv och bortskämd generation. Det är en missuppfattning som bottnar i att 90-talisterna värdera andra saker än tidigare generationer. De ser ett högt värde i att trivas och att ha roligt på arbetet och i livet de söker mening och syfte i en mycket större utsträckning än äldre generationer.

För en 90-talist är det också viktigt att kunna identifieras sig med sin chef och arbetsgivare, det behöver finnas ett djupare syfte än att bara tjäna pengar hos arbetsgivaren.

Människor som tillhör generation Y sägs också vara digitalt medfödda (digital native) vilket enkelt innebär att de sedan födseln har varit i kontakt med datorer, mobiler, platta skärmar och annan avancerad teknik.

Aktiva media producenter

Generation Y är aktiva media-producenter medans äldre generationer är passiva media-konsumenter. Det betyder att generation Y bidrar till sin egen historia på ett helt annat sätt än tidigare generationer, de tar ett foto med mobilen och laddar upp det direkt till Facebook, Instagram eller Snapchat.

Eller så spelar de in en kort film på en device för att sedan ladda upp den till Youtube inom några sekunder. De bloggar, twittrar och bidrar till samhällets informationsflöde på ett naturligt och blixtsnabbt vis.

Utifrån den här typen av informationsspridning och kunskapen om en mängd olika tekniker och devicer (prylar) tros 90-talisterna vara duktiga multi-taskare, så är inte fallet. De är i själva verket väldigt lättdistraherade. Den unga generationen klar inte många minuter innan den måste försäkra sig om att inget nytt har hänt i världen, på Facebook, på Twitter eller via någon annan informationskälla. De söker efter och vill gärna ha snabb återkoppling på om det som de gjort är bra eller inte men det kan räcka med en “like”. :)

Generation Y är inget annat än en ny kultur

Hur ska vi då kunna leda, styra och få 90-talisten och kommande unga generationer att stanna i mer än två år på sin arbetsplats, hur kan vi få dem engagerade och kapabla till att samarbeta?

Föreläsning - att leda generation Y
Föreläsning – att leda generation Y

Svaren får du i den här unika föreläsningen. Med hjälp av humor, verkliga exempel, historia och ett modernt ledarskap byggt på individen visar vi hur det går att få ut det mesta och bästa ur generation Y (och andra generationer också för den delen).

Att möta och leda unga människor som 90-talisterna är som att möta människor från andra länder, behandla 90-talisterna med samma förståelse och ödmjukhet som vi behandlar Japaner, Fransmän, Amerikaner och Kineser. 90-talisterna är inget annat en annan kultur och det är kulturskillnaderna mellan generationer vi behöver överbrygga, inget annat!

Boka föreläsningen att leda 90-talisterna och få nya tankar och idéer om hur man kan leda olika generationer och människor sida vid sida och till framgång.

För mer information om föreläsningen

Vill du boka eller veta mer om den specifika föreläsningen (Föreläsning i att leda 90-talisterna (att leda unga människor)) eller saknar du ett ämne i repertoaren är du varmt välkommen att höra av dig. Med vår erfarenhet och kunskap kan vi erbjuda föreläsningar och ledarskapsutbildningar inom många olika ämnen.