Mentorskap
– vad är det & hur lyckas man?

Nelson Mandela var det, Denzel Washington har det, En mentor alltså. Idag är inte mentorskapet förbehållet de rika och medlemmarna i Rotarysällskap. Idag är det ett erkänt bra redskap för alla som står inför utmaningar och förändring i livet och i sin profession. Under den här föreläsningen beskrivs mentorskapet som koncept och varför det är så framgångsrikt. Fokus ligger på att med verkliga exempel och humor introducera och/eller fördjupa publikens kunskaper i mentorskapet som verktyg och de framgångsfaktorer som krävs för att lyckas.

Föreläsning i mentorskap
Adepten Denzel Washington

Mentorskap – en resa inte ett mål

Mentorskap är ingen monolog eller enmansshow, det är en resa som mentorn och adepten gör tillsammans. Det är en resa som har potential att förvandla både dig och din adept, om ni bara låter det göra det. Vissa förändringar kommer att vara självklara medan andra kommer att vara mer subtila och som ni kanske inte märker av förrän långt senare. Är du öppen för vad mentorskap erbjuder så blir det en otroligt givande, utmanande och lärorik resa.

Mentor vs Coach

Uttrycket “mentor” blir allt oftare felaktigt använt. Folk säger ofta “mentorskap” när de egentligen menar “coaching” och vice versa. Under föreläsningen rätar vi ut begreppsförvirringen genom att illustrera de tre viktigaste skillnaderna.

Mentorskap och mångfald

Vi vet att människor är mer benägna att handleda och dela med sig till någon som ser ut eller som är som en själv. En av de stora fördelarna med mentorskapet är att man kan para ihop människor som normalt sett aldrig skulle ha mötts.

Vad är en bra mentor

Vi avslutar föreläsningen med att gå igenom de tre viktigaste kompetenserna eller förmågorna som en mentor behöver för att lyckas i sin mentor/adept-relation. Ett öppet sinne, lyhördhet och …

Boka föreläsningen i Mentorskap och få inspiration till ert eget program, nya kunskaper och en underhållande stund med kollegorna.

För mer information om föreläsningen

Vill du boka eller veta mer om den specifika föreläsningen “Så blir du en bra mentor” eller saknar du ett ämne i repertoaren är du varmt välkommen att höra av dig.

Med vår erfarenhet och kunskap kan vi erbjuda föreläsningar och ledarskapsutbildningar inom många olika ämnen.

Läs mer om mentorskap

Nyfiken på mer om mentorskap? – Läs mer här:

Utbildningen “Diplomerad Mentor”

Vad innebär mentorskap?